Zápal plic a zánět průdušek

Dobrý den.Jsem už 2 měsíce v prac.neschopnosti.Lékař u mne nepoznal rozsáhlý zápal plic, ale brala jsem antibiotika.Po vyšetření na plicním odd.byl diagnostikován zápal plic a zánět průdušek.V nemocnici jsem neležela.Jsem stále v prac.neschopnosti,ale bez jakékoliv medikace.Je to takto v pořádku?Děkuji Šárka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, to záleží na Vašem aktuálním stavu. Můžete být v PN i bez léků, pokud je nutné dodržet rekonvalescenci v klidu a nemáte již žádné léky ovlivnitelné obtíže nebo prostě pokud ještě ze zdravotního hlediska není vhodné, abyste již nastoupila do zaměstnání. Obecně - zánět plic a průdušek se ATB přeléčuje cca 2 týdny, pokud je pak sputum negativní a/nebo nález se hojící a další známky onemocnění ustupují/vymizely, není obvykle třeba ATB podávat dál. A obecně - zhojení zánětu plic tak, aby na RTG nebyl vidět, trvá cca 6 týdnů (a déle). A dále - poslechově nemusí být zánět plic rozpoznatelný a na RTG se také může zobrazit až později, takže je možné, že ho nebylo v počátku možné rozpoznat.

 
Líbí se vám odpověď?
+12 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: