Zápal plic-antibiotika

Dobrý den od 15.10 mám zápal plic užívám klacid 500 2x denně a k tomu ještě Prothazin chtěl bych se zeptat jak to je s předčasným vyřazením antibiotik, oboje léky mam užívat do 9.11 a jak to je u těchto léků s požíváním alkoholu. Děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den! Předčasné ukončení užívání antibiotik bez závažného důvodu se nedoporučuje pro možnost rizika vzniku reistence na antibiotika. U zánětu plic mají svůj velký význam. A alkohol k antibiotikům všeobecně se nemá pít z důvodu zátěže jater.

MUDr. Andrea Marčíková Vitkovská
MUDr. Andrea Marčíková Vitkovská

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: privátní ambulance TRN Kroměříž

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: