Zapal spojivek - suche oko

Dobry den. Moje pritelkyne prekonala zapal spojivek a ma ted problem s takzv suchym okem. Ja jsem stim nikdy problem nemel a prave taky me ted casto svedi oci. Neni mozny se nakazitD?Dekuju. Naschle

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano, mohl jste se od přítelkyně nakazit zánětem spojivek. Syndrom suchého oka se u ní mohl rozvinout po aplikaci antibiotik. Takže je vhodné kapat umělé slzy v pravidelných intervalech 5xd během bdění. Stav by se měl do měsíce upravit. Syndrom suchého oka ale není nakažlivý. Pokud Vás obtíže nepřejdou do týdne, nebo se zhorší, tak navštivte oftalmologa. Domácí léčbou je kapat 4-5 krát denně Ocuflash nebo O-septonex. lehčí záněty se tak dají vyléčit.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: