Zapomenutá ha

Dobrý večer,mám problém.Pilulky beru kolem 21:00.Ve středu jsem si jí vzala.ve čtvrtek kolem 5:00 ráno jsem měla styk.ve čtvrtek jsem si nevzala pilulku.v pátek jsem si vzala pilulku(ale čtvrteční),v sobotu (dnes)jsem si uvědomila že tu v platíčku mám páteční a sobotní.tak jsem si vzala obě.Nevím zda jsem postupovala správně.Stalo se mi to poprvé po 6ti letech a vůbec nevím co dál.do konce platíčka zbývá 12 pilulek.Je možné,že nějakým způsobem by mohlo dojít k otěhotnění.?děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pilulky doužívejte, minimálně 7 dní od zapomenuté tabletky se chraňte další antikoncepční metodou. Určité riziko, že došlo k otěhotnění zde je. Proto si zakupte těhotenský test. Pozitivním se stává 14 dnů od oplodnění.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x