Zapomenutá ha

Dobrý večer paní doktorko, včera (2.10.2012) jsem si zapomněla vzít tabletku HA Mercilon. Obvykle ji beru kolem půl desáté večer, včera jsem bohužel byla znavena a usnula jsem tudíž jsem si zapomněla vzít tabletku. Dnes (3.20.2012) jsem si tedy vzala Úterní tabletku kolem dáváte hodiny večer a vzala jsem si i tabletku středeční. Dnes sem s partnerem měla nechráněný pohlavní styk (on se neudělal, bylo to spíše takové jenom 5 minutové zasouvání..). Chtěla bych se tedy zeptat, zda-li nebude nevzaná tabletka mít nějaký dopad na menstruační cyklus (středeční tabletka je poslední v platíčku) a zda-li nemůžu otěhotnět.Také bych chtěla vědět zda-li se snížila spolehlivost HA i v následujících dnech (tableta vynechaná na konci balení, den před ukončením balení). A samozřejmě jestli jsem neudělala chybu v tom že jsem si vzala dvě tabletky naráz.. Děkuji za brzkou odpověď, s přáním krásného zbytku večera J.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste po středeční tabletce udělala obvyklou pauzu, spoléhejte se na antikoncepcní účinek až po 7 dnech užívání tablet z nového platíčka. Spolehlivost antikoncepce by mohla být nyní snížena, prakticky však není riziko otěhotnění vysoké. 2 tabletkami užitými najednou si nijak neublížíte. Dá se předpokládat, že budete menstruovat nyní v pauze mezi platíčky jako obvykle, nelze vyloučit i mírnou nepravidelnost.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x