Zapomenutá pilulka

Dobrý den, zapomněla jsem si vzít pilulku v prvním týdnu vzala jsem si ji v 6 hodin rán o normálně ji užívám v 18:00 v ten den jsem měla s přítelem pohlavní styk a tak bych se chtěla zeptat zda je možné, že bych otěhotněla. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při zpoždění s užitím antikoncepční tabletky do 12 hodin se udává zachování antikoncepčního účinku. Otěhotnět byste tedy neměla. Z opatrnosti můžu doporučit 7 dní po zapomenutí tablety k antikoncepci navíc používat kondom.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: