Zapomenutá pilulka

Dobrý den,chtěla bych se zeptat zda můžu být těhotná,když jsem si zapomněla vzít ant.pilulku(Belara) v 11.dni užívání a následně jsem prášky vysadila. V út v 6 večer jesem si prášek vzala jako obvykle,a v st ráno jsem měla nechráněný styk,ještě ten den(ve středu) jsem odjela na tábor ale antikoncepci jsem si zapomněla doma..takže jsem si udělala 7 denní pauzu a začnu brát nové platíčko,protože nebyla žádná možnost mi ty prášky dovézt,nebo poslat..V 7denní pauze se krvácení dostavilo. Ale teď mám strach jestli nejsem těhotná,zda antikoncepce fungovala od úterý večer do středy,kdy jsem měla nechráněný sex a až do doby kdy se spermie dostanou k vajíčku..nevím jak dlouho to trvá:) děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při takovém užívání se na účinek antikoncepce spolehnout nemůžete. V každém případě si zakupte těhotenský test k vyloučení těhotenství.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: