Zapomenutá pilulka

Dobrý den, v prosinci jsem zapomněla užít první tabletku z platíčka (beru v 17 h). Vzala jsem si ji až druhý den asi v 15 hod. A pak pokračovala zase zcela pravidelně. 12tý den po opomenutí došlo k jinak nechráněnému styku. Ale krvácení se pak dostavilo, slabé, ale bylo. Mohu být těhotná? A ještě mám jeden dotaz. Ovlivňuje zácpa vstřebávání HA? Děkuji

Odpověď odborníka:

Zácpa vstřebání nijak neovlivní, prodleva 20 hodin může snížit účinek antikoncepce, když byly menzes slabé, udělejte si těhotenský test, který je positivní 5-6 dní po koncepci. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: