Zapomenutá pilulka

Dobrý den, prosila bych o radu. Začala jsem užívat antikoncepci Minisiston, první měsíc proběhl v pořádku až na to, že jsem zapomněla užít v třetím týdnu tabletku,, tak jsem si ji vzala více jak po 12 hodinách,a hned teda dvě, a poslední tabletku 21 jsem si vzala normálně to bylo pondělí.. Měla být sedmidenní pauza,ale chtěla jsem si změnit dny v sedmidenní pauze, tak jsem začala užívat tabletky už ve čtvrtek tak jak jsem zvyklá v sedm ráno,ale asi jsem si nevzala opět pátek, nejsem si tím na 100% jistá, protože v sobotu jsem užila antikoncepci až večer když jsem ráno zapomněla, v neděli ráno v klasickou dobu a v pondělí, když jsem si brala antikoncepci, tak jsem tam měla jak neděli tak pondělí, takže jsem musela jednu tabletku opět vynechat. Je tam velké riziko těhotenství?? když sex byl v obou případech zapomenutých tablet?? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Každá nepravidelnost pochopitelně zvyšuje risiko gravidity,pokud by nepřišly menses udělejte si gravitest. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: