Zapomenutá pilulka

Dobrý den, je mi 19 let a již od 15 beru antikoncepci Triquilar. Nikdy předtím jsem na tabletku nezapoměla. Beru je obvykle kolem 7 večer. Jsem na začátku platíčka (zapoměla jsem 4 prášek v tzv. 1 týdnu). Vzpoměla jsem si na to již až druhý den ve 2 odpoledne, což je víc než 12 hodin. Pohlavní styk jsem měla jak den před zapomenutím tabletky tak i před užitím té zapomenuté. Chci se zeptat, mohu otěhotnět? Je veliké riziko? Četla jsem že tělo je již na antikoncepci zvyklé pokud ji beru delší dobu (v mém případě před 4 roky) ale tomu bych moc nevěřila. Mám strach. Děkuji předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

Při vynechání antikoncepce risiko gravidity existuje,doporučuje se 10 dní po vynechání použít ještě kondom, pokud by se menses nedostavily udělejte si gravitest, Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: