Zapomenutá pilulka v prvním týdnu

Dobrý den, chtěla bych se poradit o funkci antikoncepce při zapomenutí pilulky. Ve čtvrtek 6.6. jsem si vzala první pilulku. Beru ji mezi 8 a 9 hodinou ráno. Další dny jsem pilulky brala v pořádku. 8.6. jsme mněli s přítelem přerušovanou soulož. Všimla jsem jsi u něj tzv. kapičku lásky. Opět jsem pilulky brala v pořádku. Ale dnes 12.6. jsem užila svou v pořadí sedmou pilulku až v 21. (Předchozí den jsem ji užila v 8, tak to vyjde na 13 hodinovou pauzu od normálního užití včas). Je šance, že by ve mně spermie přežili a já mohla otěhotnět? Předpokládám, že je po celý zbytek cyklu nutná ještě jiná ochrana. Děkuji za odpověď. S přitelem oba studujeme a miminko si nemůžeme teď dovolit.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, šance na otěhotnění je nyní zcela mizivá, pro zbytek cyklu však používejte další antikoncepční ochranu.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: