Zapomenutá tableta

Dobrý den, beru již třetí měsíc antikoncepci Menyan, po neustálé bolestivé menstruaci mi bylo od lékařky doporučeno 3 měsíce brát antikoncepci bez 7 denní pauzy. Dobrala jsem 2 platíčko antikoncepce a začala hned brát třetí. První den jsem si vzala prášek a hned druhý jsem ale zapomněla a vzpomněla si až dnes - třetí den. Proto jsem si dnes vzala dvě pilulky. Je nějaká možnost, že když jsem neměla 7 denní pauzu, tak mám v sobě tolik hormonů, že ted nemusim používat týden jinou ochranu? Nebo byste mi doporučila jí spíše raději použít? Myslíte, že bych už ted mohla být těhotná, když jsem před 4 dny měla nechráněný styk? Děkuji za odpovědi

Odpověď odborníka:

dobrý den, používejte ochranu 7dní, větší problém může být špinění, je nerovnováha hladin hormonů a může se spustit špinění nebo krvácení mimo cyklus.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse
Články: Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse
Nehty postižené plísněmi...
Biochemické vyšetření
Články: Biochemické vyšetření
Biochemické vyšetření je...
Vyrobte si domácí repelent proti klíšťatům
Články: Vyrobte si domácí repelent proti klíšťatům
Klíšťata nemá v lásce asi...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Hypofunkce štítné žlázy
Články: Hypofunkce štítné žlázy
Hypofunkce štítné žlázy...
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
S léky na slunce? Problematická nejsou jen antibiotika
Články: S léky na slunce? Problematická nejsou jen antibiotika
Konečně nastal čas dovolené...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: