Zapomenutá tableta a přerušovaná soulož po 4 a 7dnech

Dobrý den, Minulý týden(26.1.) jsem byla ve FN Motol Praha na dost důležitým vyšetření, byla jsem kvůli výsledům dost nervozní, a proto si zapomněla vzít 25.1 ve 20:00 svou HA (Mistra). Všimla jsem si toho až 26.1, když jsem si brala HA, zařídila jsem se podle příbalového letáku a vzala obě pilulky najednou a v neděli začala brát další platíčko, tj. neudělala jsem pauzu na menses. Chyba v užívání byla v 3.týdnu. Volala jsem kvůli správnému postupu i své gynekoložce, říkala, že jsem chráněna a nemám se čeho bát, že klidně pauzu udělat mohu, ale ať udělám podle sebe, rozhodla jsem se nově načaté platíčko dobrat. Jde mi o to, jestli, když jsem měla v noci z 29. na 30. styk (přerušovanou soulož) a následně 3.2 styk (opět přerušovanou soulož) 2x a partner se mezitím neomyl, pouze důkladně otřel, je možné, že mohu být těhotná. Nebo si mám raději dojít pro postinor? Ještě dodám, že další pilulky HA beru svědomitě na minutu přesně. (stejně jako jsem to dělala 2minulé roky) Děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Gravidita není příliš pravděpodobná pro jistotu si udělejte gravitest a bude li negativní jak předpokládám pokračujte v načatém platu. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: