Zapomenuta tableta ha 1. tyden

Dobry den, chtela bych se zeptat zda je nejaka moznost otehotneni pri zapomenuti dnesni pilulky ha,tj. v 1. Tydnu 5. Den (katya - beru ji 3 roky), kdyz jsem si pilulku vzala po 13 hodinach (od bezneho casu). Tento tyden jsem mela nechraneny styk. Dnes si vezmu tabletu v obvykly cas. Jeste jsem nikdy nezapomnela uzit ha. Pomohl by mi postinor? Dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Pro tyto případy platí všeobecně doporučení, které je uvedeno na našich web. stránkách www.neumed.cz. Pro jednoduchost uvádím níže : Doporučení při vynechání jedné tablety: •DO 12 HODIN Okamžitě užít vynechanou tabletu a další tabletu v obvyklou dobu. Antikoncepční účinnost zachována. •NAD 12 HODIN •v 1. týdnu užívání: užít okamžitě vynechanou tabletu, další v plánovaný čas, po dobu 7 dnů není zajištěna úplná antikoncepční ochrana, proto pojistit další antikoncepční metodou •v 2. a 3. týdnu užívání: okamžitě užít vynechanou tabletu, další v plánovaný čas, účinnost zachována Doporučení při vynechání více tablet: Pokračovat v užívání. Očekávat špinění. Po celý cyklus nespoléhat na antikoncepční účinnost.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: