Zapomenutí 3.pilulky a atb

Dobrý den,nyní užívám ATB Ofloxin 200,zaroven v půlce užívání ATB,jsem přešla HA z Lyndinette na Mercilon (po 7denní pauze).V prvním týdnu užíváním nové HA Mercilon,jsem zapomela 3 prasek (více jak 12 hod.) a mela jsem ten den zapomenutí pohlavní styk.Další den,jsem užila 2 pilulky najednou i zároven ATB.Můžete mi poradit,jak dále pokračovat a jaké je riziko otěhotnění?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, chyba v prvním týdnu užívání je riziková, je nutné chránit se ještě minimálně týden po zapomenutí tabletky další metodou. Pokud se nedostaví menstruace v termínu, doporučuji vám provést těhotenský test. Antibiotikum Ofloxin účinek antikoncepce nesnižuje.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: