Zapomenutí antikoncepce, nevolnost, těhotenství?

Beru antikoncepci Diane-35 v 7 denní pauze (18.4. - 24.4.) jsem měla s přítelem nechráněný pohl. styk (23.4.), po pauze jsem si vzala 1. tabletku, ale 2. a 3. den mi úplně vypadl z hlavy a uvědomila jsem si to až 4. den večer, tak jsem si vzala všechny tabletky, které jsem vynechala. Ale ten 3. den jsem měla s přítelem zase nechráněný pohl. styk. A další dny už jsme se chránili. Od včerejška (4.5.) mi je neustále na zvracení a mám strašně citlivý čich. Můžu být těhotná? Popřípadě není na příznaky brzo? Děkuji :)

Odpověď odborníka:

V době pauzy, to je v době, kdy neberete antikoncepci by jste měla očekávat menstruaci, obvykle nastává 3 den po vysazení léku. Od prvního dne menstruace se počítá cyklus, plodnost ženy je asi v polovině cyklu, tj. asi 14 den, kdy nastává ovulace. Tudíž v době vašeho nechráněného styku byste měla být neplodná. Příroda si někdy ale dělá co chce. Kupte si těhotenský test. Na příznaky z těhotenství je opravdu hodně brzy a vaše potíže z těhotenství nebudou.

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: