Zapomenutí dvou pilulek během 2. týdnů

Dobrý den, začínám po dlouhé době (od 9.5.2012) užívat antikoncepci Softinelle, ale již v 3.-4. dnu jsem zapomněla jednu tabletu užít (stihla jsem však do 12 hodin). Poté jsem ale 19.5.2012 zapomněla užít další tabletu a bohužel až do 24 hodin. A mezi touto dobou jsem měla jeden nechráněný pohlavní styk. Byla jsem po celou dobu nechráněná proti otěhotnění, nebo riziko žádné není? A mám dále používat raději i jinou antikoncepci (kondom)? Po jakou dobu? Předem děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, používejte navíc např. kondom, alespoň týden při bezchybném užívání antikoncepce. Nepravidelné užívání antikoncepce Vám nemůže zajistit spolehlivý účinek.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: