Zapomenutí pilulky

Dobrý den, zapomněla jsem si vzít antikoncepční pilulku nakonci druhého týdne a vzala jsem si ji až po 13 hodinách... v příbalovém letáku píšou, že pokud ji užiju do 12 hodin, nemusím používat dodatečné antikoncepční metody. Proto bych se chtěla zeptat, jestli na té jedné hodině navíc opravdu záleží, a musím použít jiný způsob ochrany, nebo to tam píšou s rezervou.. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Kristino! V biologii je všechno o pravděpodobnostech. Nic není nemožné, nic není jisté. Otěhotnět lze i při řádně a pravidelně užívané hormonální kontracepci bez komplikací. Je to krajně nepravděpodobné. Zpoždění dávky pravděpodobnost otěhotnění zvyšuje. Ale o kolik? Ve Vašem případě je riziko těhotenství velmi malé. Použití druhé metody (např, kondom) vede k podstatnému zlepšení účinnosti ochrany před početím.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: