Zapomenutí pilulky ha

Dobrý den, beru Lindinette 20 každy den kolem 18:10h..dnes ráno jsem zjistila,že jsem si pilulku zapomněla vzít a vzala jsem si jí okolo 6:15h. Je to problém? Mělo by to být přesně po 12ti hodinách. Všude píšou,že do 12ti hodin je to v pořádku,ale tohle je na hraně. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

dobrý den klid, nic zásadního se nepřihodilo, existuje výzkumná studie , která říká že i opakované zapomenutí tabletky o 12-24 hodin v jednom cyklu nevede ke zvýšenému riziku nechtěného otěhotnění. ALE: pravdou je že každý vám doporučí být přesná v užívání, čili nezapomínat, připomínka v telefonu co na Vás zabzučí určitě pomůže :-)

MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA
MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Medic Centre s.r.o.,
Gynekologicko porodnická klinika 1. LF UK a Nemocnice Na Bulovce

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x