Zapomenutí pilulky ve čtvrtém týdnu..

Dobrý den. Vím, že podobných dotazů máte spousta, ale vážně mě to trápí. Beru antikoncepci Mercilon 5 měsíců a před měsícem jsem nevynechávala 7 dní pauzu a brala další platíčko rovnou. V prvním týdnu druhého platíčka jsem zapoměla na pilulku, místo v 8 večer jsem jí brala v půl 11 ráno, ale ve večer co jsem si pilulku nevzala jsem měla s přítelem nechráněný pohlavní styk. Vynechali jsme 7 dní bez sexu a má otázka zní, jak velká šance otěhotnění je, když jsem zapoměla vlastně ve 4. týdnu? Tedka jsem dostala menses a je slabý, jenom 3 dny. Je možné že slabá menstuace je způsobena tím, že jsem si přesunovala menses na jiný den a od té doby jsem to dostala poprvé nebo je možnost těhotenství? Snad jsem to vysvětlila pochopitelně a budu vám moc vděčná za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud nebyla jiná chyba v užívání, než zmíněná jedna tabletka, nemusíte se bát snížení účinku antikoncepce. Prakticky i kdybyste vynechala 7 tablet v tomto týdnu, myslím tím tedy obvyklou pauzu po dobrání platíčka, byla byste také před otěhotněním chráněna. Zeslabení intenzity menstruačního krvácení je při antikoncepci běžné.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x