Zarostlý nehet na palci

Dobrý den, je mi patnáct let a už skoro rok mám problémy s nehtem na noze. Přibližně na začátku roku 2015 mi začal zarůstat nehet na levé straně. Po konzultaci s obvodní lékařkou jsme to mazali Ichtoxylem, jako černou mastí. Asi po měsíci se to zlepšilo, a tak jsme to již nemazali. Po několika týdnech mi nehet začínal slézat. Když mi slezl zůstal po něm val na konci nehtu. Ten samozřejmě opět zarostl na levé straně. Takže jsme šli do dětské v Brně. Tam mi to velmi bolestivě odstříhali, ale moc to nepomohlo. Takže jsem asi šestkrát šel na převaz, kdy mi na to dávali Višňák. Poté mě konečně objednali na zákrok. Tím zákrokem byla parciální ablace s lokálním umrtvením. Byl to hodně dlouhý zákrok, který trval asi dvacet minut. Poté se mi to tři dny dosti bolestivě hojilo. Asi za měsíc a půl v červnu mi začala zarůstat druhá pravá strana. Tentokrát jsem šel opět na chirurgii, pan doktor mi to umrtvil a za pět minut provedl celý zákrok se vším všudy (opět parc. ablace). Ani to tolik nebolelo při hojení. Byl to úplně jiný typ zákroku. V srpnu jsme ale zjistili, že mi zarůstá nějaký kus nehtu na levé straně (domnívám se, že je to pozůstatek po prvním zákroku). Na chirurgii nám řekli, že je to normální a třeba nám pomohou na pedikúře. Takže jsme šli na pedikúru. Tam mi na to dali taková ty rovnátka. Moc to nepomohlo začal mi nehet zarůstat z obou stran. Takže jsme šli do jiné nemocnice. I když nebyla dětská byli ochotni a vzali mne. Říkali, že když je tam aktivní zánět tak mi nebudou nic řezat. Takže jsem dostal několik Višňáku po kterých se to docela dost zlepšilo, poté ale místo Višňáku dali antibiotika a začalo se to zhoršovat. V úterý 15. Jsem objednán na stržení nehtu. Jelikož je nyní zánět stejný jako byl před první návštěvou této nemocnice. Obě dvě strany se převažují přes nehet i šponu. Je to hodně bolestivé. Nevím jestli mám tento zákrok odříct nebo jestli není nějaká jiná metoda jak konečně vyřešit problém s tím nehtem. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zarůstající nehet je častý problém a bohužel mnohdy je rezistentní k definitivnímu vyléčení. V takovýchto případech posílám pacienty na plastickou chirurgii nebo k specialistovi na zarůstající nehty Dr.Kamil Navrátil, Sihena s.r.o. , Praha. Přesnou adresu najdete na internetu. S pozdravem Dr.Simon Julínek

MUDr. Simon Julínek
MUDr. Simon Julínek

Pracoviště: klinika Palas Athea

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: