Zarudlá kůže na krku

Dobry den, zhruba před 2 měsící jsem si všimla zarudlé kůže za krkem. Nesvědí, není sůchá ani vystouplá. Na kožním mi paní doktorka dala Belogent krém a Zenaro, s tím, že je to atopický ekzém, ale ani po 14 dnech skvrna stále nemizí, možná lehce zesvětlala, ale vidět je stále. Také mám zhruba 2cm od skvrny hmatné týlní uzliny, pouze na pravé straně. Nechci dlouhodobě používat kordikoidy, jelikož nevidím žádnou velkou změnu, podle paní doktorky, mam mazat do vymizení. Ještě doplním, že skvrna během dne bledne a tmavne, nejsvětlejší je ráno po probuzení. Jaký je Váš názor na skvrnu a myslíte, že týlní uzliny kousek od skvrny s tím mají spojitost?

Odpověď odborníka:

O ekzém jít může, uzliny mohou na tento zánět v kůži reagovat zvětšením, domnívám se, že Belogent je v pořádku, ale nepoužívejte ho denně.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x