Zarudlá předkožka

Dobrý večer, již týden pozoruji, že předkožka mého penisu je mírně zarudlá, navíc mám na něm asi dvě malé trhlinky. Nepociťoval jsem ani bolest, ani žádné pálení. Před pár dny jsem chtěl mít styk s partnerkou, jenže při tření jsem náhle pocítil až řezavý pocit pálení a soulož jsem musel ukončit. Domnívám se, že by mohlo jít o pouhé odření, ale na ty malé oděrky se mi zdála bolest moc silná, taky by mě zajímalo, zda se nemůže jednat o nějaké onemocní. Děkuji za Váš čas, J.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jirko. Při styku se namáhaná kůže penisu může lehce natrhnout, obzvlášť pokud při styku napoužíváte lubrikant. Trhlinkami v kůži lehce pronikají baktérie a vyvolají zánět předkožky- odborně zvaný balanitida. K léčbě postačí lokální aplikace masti s protizánětlivým účinkem ( Ibalgin krém, Dolgit krém a pod). v těžších případech je pak zapotřebí aplikovat antibitické masti (např. Bactroban, Framykoin), které Vám předepíše urolog či praktik.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x