Zarudlá varlata,fialovy šourek

Dobry den, od leta(2014) mam problem se sourkem(obe varlata cele) castecne i penisu, obcas fialove,obcas cervene.Nesvedi,neloupe(i kdyz rano vzdy prohmatnu rukou,mam zbytky kuze na prsty).Znam sve telo, uprosted je videt i zdrava kuze,ktera rozdeluje problemova mista. Skvrny,nebo zarudliy i na trislech prvne pupinky a vetsi fleky. Vysetreni: krev moc(zaklad> vse v poradku), cekani na krev vysledky na pohl. nemoce,momentalne epikutanni test(zitra odecet).KOntrola u dvou dermatologu,praktnicky lekar,urologie - NE>posledni moznost histologickeho odberu kuze. Leceno(kremy vseho druhu) atb,imazol,sudocrem,konopna mast na ekzemy,teetree oil,imacort,pixyol.solne koupele atd..... Zadna zmena.Vzruseni,masturbace nebolestive, problemy s mocenim,paleni,vytoky NEJSOU. Alergie nikdy na nic nebyly sprchovel gely pouzivam 18 let, imtim gel take(nidky nic) byvaly aktivni sportovec,takze zapareniny atd by zmizely, nadmerne poceni nikdy zadny problem.Spim nahy aby to dejchalo. Cistotu udrzuji ,na praci prasek,avivaz a material (pradlo) nikdy problem.Stav jiz 8 mes bez zmeny(mozna malinke ustoupeni). Kliste bylo, alkohol,koureni je. V te dobe jsem mel partnerku(takze pohlavni styk i analni) V Hradci na dovolene koupel ve sprse pouziti rucniku a sprch gelu z hotelu.Poziti drogy snupnutim(jednou). V te dobe tez velky stres nespavost a docasne problem s konecnikem tzv VLK, po tridenm straveni za volantem,ale ve stadiu velke bolesti,otoku a jak rikam prislo mi jak trojty vlk.Muzu poprosit o radu? JInak zilky viditelne vic.Pri vzruseni vice fialove(prijde jak kdyby prokrveni nefungovala jak ma,citlivost, a zmeny barvy dle teploty a zdali jsem na ostro nebo mam upnute trenky). Dekuji uz mi to zacina lezt psychicky na hlavu(mam odcestovat dlouhodobe do zahranici,tak chci mit uz klid,s partnerkou radsi nic nemam protoze jak pisu je to presunutu i na penis,cekam ty dva posledni testy(pohlavni nemoce, test na alergie) Vice uz nevim.Zatim nemam predstavu jak by mi rezali do varlat k odberu kuze. Pekny den K. ( jinak nalezl jsem tady podobny problem,ale zadne vyjadreni vyleceni jsem nedocetl) dodatek vysetreni na alergie negativni reakce nekoho kdo ma podobny problem a moznost candyda albidas (priznaky do teto doby nejake byly, i v zacatku viz > nespavost,unavenost,nechut alkoholu, vaha o 15kg dolu,nizky tlak,bolest v krku,zvyseni lupu,poceni rukou,mastnota na obliceji,akne na zadech(bolestive) zahlenene v krku,spatna chut v pusu, dasne me bolej, ty vlky,zarudnuti malinko i ke smeru konecniku,obcas nejake flicky na tele, na trislech jak pisi byly pupinky i zadrudlinyy) sex oralni,klasicky analni bez ochrany. Sex s parnerkou ktera dle doslechu nebyla nekolik let na gynekologii, posledni sex pred problemy,zvlasnit pocit a jeji chut na sex na me viditelnostn a penisu kousky bilych casti. Bolel ji sex obcas se mnou atd. Od te doby s ni nejsem ale partnery strida dal. Snad by problem nejak resila. Al ocividne nic. Jinak teda strach sexu s moji novou pritelkyni kde je otazka casu kdy me odkopne...nebo ze se mnou vubec vleze do postele :( bojím se i doteku od ni. Zatim co nemam je excise kuze a vysledky odberu krve na pohlavni nemoci. Jak muzu zistak vysledky zdali ta candioza u me nepropukla koncem leta? děkuji za vyjadřeni. V kvetnu jedu do krajske nemocnice na kontrolu a reseni lecby(kontrola a konzultace vsechy vysledku) priloha jedno foto(mam jich vic) co ten test do sklenicky s vodou na candiozu?

Odpověď odborníka:

Váš dotaz je dost komplikovaný a nejsem si jistá, zda je možné toto vyřešit jen na dálku přes internet. Ale domnívám se, že nemusí jít o žádný zásadní kožní problém, ale jen narušení kožní bariéry, příp. kvasinkovou či jinou infekci lze prokázat kultivačně - ale podle fotografie si nemyslím, že by o infekci šlo. Moje doporučení jsou následující: na mytí používat jen čistou vodu, příp. přípravky pro intimní hygienu, které mají kyselé pH. Každý den ošetřovat bariérovým krémem ( např. REHA, Bepanten sensiderm, Cicaplast..). Vnitřně dlouhodobě užívat Laktobacily.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Sex a virová hepatitida C: opatrnost je na místě
Články: Sex a virová hepatitida C: opatrnost je na místě
Pro mnoho lidí je diagnóza...
Záněty močových cest: zadáno pro ženy
Články: Záněty močových cest: zadáno pro ženy
Zánět močových cest je...
Co se skrývá za pocitem studených rukou a nohou?
Články: Co se skrývá za pocitem studených rukou a nohou?
Pocit studených rukou a...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Zvyšuje ženský orgasmus šanci na otěhotnění?
Články: Zvyšuje ženský orgasmus šanci na otěhotnění?
Funkce mužského orgasmu je...
Patní ostruha
Články: Patní ostruha
Počet lidí sužovaných...
Rakovina hrozí téměř každému, která je nejhorší?
Články: Rakovina hrozí téměř každému, která je nejhorší?
Jenom v Evropě se každý rok...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Když chřipka zasáhne i srdce…
Články: Když chřipka zasáhne i srdce…
Chřipka je jedno z...
Ženská ejakulace
Články: Ženská ejakulace
Ženskou ejakulaci neboli...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: