Zarudlé mandle

Dobrý den, za dva týdny mám jít na operaci s pilonidální cystou a obvodní lékařka mi zjistila nějaké bakterie, které ještě před operací chce výlečit. Tak mi předepsala antibiotika Dalacin C 300 mg, které mám brát 4x denně. Od doby kdy antibiotika užívám, mi začaly načervenávat mandle, v krku mě nebolí, jen tam mám sucho a kolem mandlí červeno,jídlo se mi polyká dobře, u těch antibiotik mám pocit, jak kdybych je nepolkl, ale to je asi jen pocit. Tak bych se chtěl zeptat, jestli antibiotika nemám přestat užívat. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, užívejte ATB dál a jednině kdyby se obtíže velmi horšily, informujte o tom svou lékařku a ta určí, jestli máte ATB vysadit nebo ne.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: