Zarudlé oči

Dobrý den, už déle jak týden mám velmi viditelné žilky v obou očích. Nejdříve byly v pořádku, ale časem se to zhoršovalo, až mě začalo jedno z očí pálit a žilky byly viditelné již po celém oku. Byla jsem u praktického lékaře, který mi předepsal framykoin a vitamíny C a rutin. Po použití framykoinu mě velmi popraskaly a zčervenali žilky pod horním víčkem jednoho oka a přes noc se to ještě zhoršilo a začalo to oko pod tím víčkem bolet. Může to být tím framykoinem? Druhé oko mám v pořádku. Nevím co s tím. Děkuju za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, mírná alergii na ophthtalmo-framykoin je možná. Pokud máte jen framykoin, tak ten nepatří do oka. Rozhodně navštivte očního lékaře k vyloučení episkleritidy, kterou je nutné přeléčit kortikoidem (ne antibiotikem). Aniž bych chtěl Vašeho praktika podceňovat, tak určitě nemá vybavení na kvalitní oftalmologické vyšetření k přesné diferenciální diagnostice. Příčinou výrazných žilek je mnoho. A to od skryté dioptrické vady až po chronické oční onemocnění.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: