Zarudlý hltan

Dobrý den, o víkendu před svátky mě začlo dost bolet v krku, takže doktoři neordinovali, jelikož mívám zánět nosohltanu tak 2-3 za rok (vždy dostanu duomox a obtíže ustoupily), vzal jsem si penicil co byl doma a po týdnu, bolesti jsou minimální ale zůstaly mi zarudlé patrové oblouky, lehce zarudlé tečky na uvule a zarudlý hltan - mám pocit kedlíku v krku. Po celou dobu bez horeček, zvětšení uzliny take nepocituji a bez rýmy. Nemůže se jednat třeba o mononukleozu? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Teoreticky se o mononukleózu jednat může, ale uvedené příznaky mohou způsobit i jiná virová onemocnění. Pokud budou obtíže i nadále přetrvávat, doporučuji navštívit praktického lékaře, který provede příslušná vyšetření. Rozhodně ale nedoporučuji brát si antibiotika naslepo, protože u virového onemocnění je jejich užití nesmyslné.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: