Zarudlý krk

Předem chci poprosit o přečtení, ikdyž jsem dotaz poslal i na sekci "uši, nos, krk", protože moje obavy souvisí právě s pohlavní nemocí. Dobrý den, přikládám fotografii jazyka a krku a mám dotaz. Cca před měsícem jsem onemocněl, mírná teplota, občasný mráz po zádech a rýma a právě zarudlé strany "nosohltanu"? Běhém pár dní jsem byl zdravý, ale zarudnutí úplně nevymizelo a občas jsem měl pocit, že při polknutí stále cítim v krku cizí těleso, nebo, že je krk suchý a jako kdyby mě to až šimralo/lochtalo v uších. To se lepšilo a horšilo, až do nedávna, kdy jsem lehl znovu, opět krk zarudnul, jako je na fotce, začal jsem kašlat a ucpaly se mi dýchací cesty. Dnes je to asi pátý den, vykašlávám hleny, rýma se spustila, občasně i mírně s krví. Cítím se zas celkově o hodně lépe, ale krk je stále zarudlý a ikdyž i to je lepší, pořád zůstává v krku podobný pocit. Fotografie je dnešní a na středu jazyka jsem zpozoroval malinkou červenou tečku. Obvodní lékařka mi už předtím, než jsem znovu onemocněl, 2x brala krev, kdy poprve vyšla tuším "zvýšená sedimentace" a na po druhé bylo už vše v pořádku a oznámila mi, že z bakteriálního hlediska se nic nenašlo a proto, že to bude virového původu a doporučila mi alternativní léčbu, jako homeopatika. Já se i dokud to jde, radši léčím přírodně, takže jsem kloktal solný roztok, šalvějové kloktadlo, pil hodně zázvorového čaje, apod. Myslíte, že zde může být nějaká vážnější příčina? Za zmínku asi stojí i to, že jsem vegetarián a snažím se v rámci možností stravovat zdravě, ale pestře. Abych se přiznal, jsem i docela hypochondr, což si uvědomuji a snažím se na tom pracovat, ale pravda je, že jsem měl cca 3/4 roku nazpátek několikrát nechráněný sex s bývalou partnertkou, která už předtím někoho určitě měla. Myslíte, že je na místě, kdybych se nechal kompletně vyšetřit na pohlavní choroby?? Mám totiž poměrně strach a na psychickém stavu to úplně nepřidává, jen se u takového vyšetření trochu obávám výtěru z močové trubice. Stává se, že z výtěru z močové trubice jsou akorát další komplikace? Je vyšetření hodně bolestivé? Předem děkuji za čas strávený čtením mého slohu a odpověď.

Odpověď odborníka:

Vyšetřit se nechte, jak krevními zkouškami (Syfilis a HIV) tak i výtěr z močové trubice. Nikdy jsme nepozorovala žádnou komplikaci při vyšetření výtěru z močové trubice. Pokud tato vyšetření neabsolvujete, tak nebudete mít klid.

MUDr. Jitka Dobešová
MUDr. Jitka Dobešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Dermatovenerologická ambulance Nemocnice Šternberk

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: