Zarudlý spojivkový vak

(16) Dobrý den asi před měsícem jsem sem psala dotaz... mám už 3 roky zarudlý spojivkový vak, oko mi často svědí a hodně se mi před ním zamlžuje.... Byla jsem na odběru krve: Chlamidie... ale výsledek je negativní.... nevíte jak bych to měla řešit dál? O co by se ještě mohlo jednat? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste ještě neabsolvovala testy na alergologii, tak to stojí za zvážení. Vhodné bude na očním doplnit alespoň Schirmerův test, tak se zjišťuje množství vyprodukovaných slz (vyloučení Sjogenerova syndromu). Když by bylo vše negativní, tak je nutná spolupráce s praktickým lékařem a hledat celkovou příčinu pro oční problémy. Jelikož jsou příznaky dost obecné a nemám možnost vyšetření, tak je mi příznaky odpovídají i boreliozní infekci, některým autoimunitním onemocněním atd..

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: