Zarudlý útvar v tříslech

Dobrý den paní doktorko, cca před měsícem jsem si na kůži v oblasti třísel nahmatal mírně vystouplou protáhlou tvrdou bouličku a vzhledem k tomu, že v onom místě byla kůže mírně zarudlá, předpokládal jsem, že z toho vznikne jen "beďar". Teď po měsící je kůže zarudlejší a útvar na dotek jen o něco málo měkčí, ale nevypadá to, že by chtěl zmizet nebo že by z něj chtěl vytéct hnis. Jen se z něj loupe kůže. Zároveň se nalézá skoro přesně v místě, kde mám jizvu po operaci tříselné kýli v dětství. Mohlo by to souviset? Také jsem měl 3 týdny před objevením nechráněný orální sex. Mohlo by jít o projev pohl. přenosné nemoci? Útvar je zhruba 1,5cm dlouhý. Foto v příloze. Předem Vám moc děkuji za odpověď. Petr

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pane Petře. Podle fotografie vypadá kožní problém jako zánět - může jít např. o tzv. aterom (tvorba v jizvě není výjimkou). Konsultace lékaře je vhodná - nutno uvážit chirurgické řešení. Souvislost problému s pohlavním stykem je nepravěpodobná...

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: