Zarudnutí po klíštěti

Dobrý den, během jednoho dne od vyndání klíštěte, se v místě udělal tuhý hřející asi 4-5cm zarudlý otok. Může se jednat o příznak některé nemoci přenášené klíštětem, nebo je pravděpodobná lokální alergická reakce?? Jak dlouho případně čekat, než jít k lékaři? Děkuji PS: běžně po klíštěti nemám žádnou reakci.

Odpověď odborníka:

Dobrý den doporučuji ihned navštívit lékaře a řádně zhodnotit nález na kůži. Tak jak jej popisujete, mohlo by se jednat o tzv. erytema migrans, známka akutní boreliozy. Pokud tomu tak je, je ihned, bez jakýchkoliv testů indikována ATB léčba, a to minimálně na 4 týdny, lépe na 6týdnů. U kratších léčeb dochází k přechodu infekce do chronicity, což je pak velmi obtížně léčitelné. K ATB léčbě kvalitní probiotika, 2x denně, vždy bud jednu hodinu před ATB nebo 2 hodiny po ATB!!! Přeji Vám hodně štěstí ve všem, co bude následovat. S pozdravem Dr. Roman Špaček

MUDr. Roman Špaček
MUDr. Roman Špaček

Specializace: Lymská borelióza a chronická infekční onemocnění
Pracoviště: BCL clinic s.r.o., Luhačovice

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Děkuji | Od: Sam | 18.6.2015 10:43
Děkuji za odpověď, u lékaře jsem byl, diagnostikoval problém jako lokální zánět, na který nasadil 6tdenní antibiotika. Po kontrole se uvidí co dál, ale prozatím usoudil že se nejedná o Boreliózu.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: