Zarudnutí po štípnutí hmyzem

Jsem třetí den na dovolené v Řecku a včera večer mě štípl komár, dnes boule vypadá takto a zdá se mi, že se zvětšuje. Chtěla bych se zeptat, jestli se může jednat o boreliózu, nebo zda to je jen alergická reakce. A v případě boreliózy jaká je léčba? Ještě mě čeká deset dní dovolené, tak bych potřebovala vědět, jestli je to akutní. Děkuji, Gabriela

Odpověď odborníka:

Dle přiložené fotografie se jedná o alergickou reakci po štípnutí hmyzem. Doporučila bych vám lokálně aplikovat fenistil gel, ev. užívat antihistaminika ( např. zyrtec). S pozdravem Jana Harnová

MUDr. Jana Harnová
MUDr. Jana Harnová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pánské potíže? Homeopatie pomůže nejen se záněty
Články: Pánské potíže? Homeopatie pomůže nejen se záněty
Zdraví a správná funkce...
Jak zatočit s rýmou: zkuste recepty našich babiček i nejnovější trendy
Muži a porod
Články: Muži a porod
V současné době vítá...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Bronchitida (zánět průdušek)
Články: Bronchitida (zánět průdušek)
Pod pojmem bronchitida se...
Mléčný a trvalý chrup
Články: Mléčný a trvalý chrup
Lidé mají zuby dětské...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x