Zarůstání stehů

Dobrý den, 26.8. jsem byla na plastice předního kříženého vazu v levém koleni. Za dva dny mám jít na vytažení stehů, ale zdá se mi že se mi stehy začaly vrůstat do kůže. Na některých místech jsou i od krvavých strupů. Mám si je teda nějak nadzvednou nebo alespoň odškrabat jemně ty strupy? Nechci zbytečně doktorovi dělat scénu kvůli tomu jak málo vydržím bolest. :)

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Po tak krátké době stehy do kůže nevrostou. Spíše je mírný hematom kolem rány. V žádnémpřípadě nedoporučuji nadzvedávat stehy a odstranovat tkáně kolem nich . Hrozí nebezpečí zanesení infekce do rány.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: