Zasažená rýma

Dobrý den, mela bych dotaz. Můj přítel má dvě děti, které s známá nežijí. Syn (9let) měl na jaře něco jako chřipku, nebo spíše nachlazení. Doprovázeno bolení krku, rýma a horečka. Po tom co se vyléčil, zůstala rýma. Působí že má neustále zacpaný nos, dýchá pusou a i když mu podáváme kapky nejlepší se to. Navíc si asi tři měsíce stěžuje na bolest hlavy. Jeho matka ho vzala za doktorem, ale prý mu nic není a bolest hlavy simuluje. Myslím, že to má spojitost s tou rymou. Ale co sní? Jak jí léčit? Předem děkuji za jakýkoliv podmět.

Odpověď odborníka:

Zvolila bych návštěvu jiného lékaře, nejlépe ORL specialistu - vhodné doplnit vyšetření nosu, dutin, nosohltanu. Může se jednat o zánět vedlejších nosních dutin, vzhledem k věku méně pravděpodobná nosní mandle.

MUDr. Kateřina Sobotková
MUDr. Kateřina Sobotková

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: Klinika dětské otorinolaryngologie FN Brno

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Psychiatrické vyšetření
Články: Psychiatrické vyšetření
Jako psychiatrické...
Játra kvalitní čaj ocení
Články: Játra kvalitní čaj ocení
Doporučení na různé čajové...
Srdeční infarkt u žen může vypadat úplně jinak než u mužů
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Šupinky na nohách s varixy mohou prozradit ekzém
Články: Šupinky na nohách s varixy mohou prozradit ekzém
Nejen bolest nohou, pocit...
Výtažek z muškátu zatočí s každou virózou
Články: Výtažek z muškátu zatočí s každou virózou
V tradiční jihoafrické...
Jsou kortikoidy v léčbě alergické rýmy bezpečné?
Články: Jsou kortikoidy v léčbě alergické rýmy bezpečné?
K léčbě alergické rýmy a...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: