Záškuby svalů, nabírání na váze, bolesti hlavy, příznaky boreliózy?

dobrý den chtěl bych vám napsat trochu o mém zdravotním stavu.. vše začlo po velké námaze bolesti hlavy, bolesti za okem, záškuby ve svalech atd... dostal sem ATB doxybene a pak jsem následně přišel o práci odté doby tedy rok jsem doma přibral sem hrozivých 15 kg což se mi zdá moc protože se nijak nepřejídám... záškuby svalů pokračují nejsou tak časté ale přesto se objevují nejvíce když jsme v klidu, zkoušel jsem na to rozpustné tablety hořčíku ale moc to nepomohlo.... bolesti hlavy občas někdy po alkoholu tvrdá kocovina třes bolesti hlavy atd... nedavno jsem zase přišel nějak na to že mě začla bolet levá bradavka na dotek no spíš žláza než bradavka nevím jinak prso je uplně normální jako to druhé nemohl by to být nějaký zánět?? už mě ty problémy otravují, ale můžu vás ujistit že psychicky to není protože to začlo všechno ze dne na den a už se to semnou táhne rok .. myslíte si že by to mohla být borelioza?? klíště jsme sice neměl ale prý se dá nakazit i jinak než od klíštěte... na borelioza.cz jsem četl některé příznaky dle ILADS a některé souhlasí ještě jednou je vám sem vypíšu: •Nevysvětlitelné nabrání váhy(stím že jsem tedy rok doma ale zdá se mi to moc), pálení žáhy, bolení hlavy, bzučení, zvonění v uších, •Zvýšené symptomy nebo horší kocovina po alkoholu, •Záškuby ve tváři nebo jiných svalech( ve tváři ani ne někdy na bradě u krku a pak různá místa stehna lýtka záda atd), no to bude z těch příznaků co tam píši asi tak všechno jen bych ještě doplnil že když to začlo ještě bolesti pod žebry a také jako by u slepáku.... prosím vás o radu co bych měl udělat.. můj tip je borelioza nebo chlamydie nic jiného už mě nenapadá.. děkuji za váš čas mějte se pěkně

Odpověď odborníka:

Dobrý den Tome! Bolesti hlavy vás trápily už před rokem, plánoval jste vyšetření u neurologa, nevím zda proběhlo, nicméně pokud se bolesti hlavy stupňují a navíc trpíte záškuby ve svalech, které nereagují na léčbu hořčíkem, je čas neurologa (opět) vyhledat. Borreliózu bych viděla jako spíše málo pravděpodobnou příčinu vašich potíží, definitivně ji může vyloučit váš praktický lékař jednoduchým testem z krve. Při té příležitosti vám může váš lékař vyšetřit i bolestivou levou bradavku, což takto na dálku po internetu já nemohu. Pokud jde o váš váhový přírůstek, vzhledem k tomu, že jste dříve vykonával fyzicky velmi náročné povolání, měl jste mnohem vyšší kalorický výdej, na který si váš organismus zvykl. Pokud se nyní pravidelně aktivně nevěnujete nějakému sportu a navíc pravidelně konzumujete alkohol, jenž je významným zdrojem kalorií, váhový přírůstek 15 kg není nijak překvapivý a v případě, že se nepokusíte o změnu životního stylu (pravidelná fyzická aktivita, omezení alkoholu, dostatek zeleniny a ovoce v jídelníčku), se dá bohužel předpokládat, že se vaše tělesná hmotnost bude dále zvyšovat.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: