Zastavení laktace

Dobrý den,rozumím tomu tedy dobře,že i při užití léku Dostinex 0,5mg (pro zastavení lakatace) mohu ještě syna přikládat a snižovat postupně dávky kojení? Myslela jsem že už se přikládat nesmí (třeba kvůli nějakým látkám,které z léku přejdou do mléka) Prsa si stahuji a leduji,ale mám je tvrdá,samou bouli,a moc bolí, ráda bych si takto od bolesti ještě odpomohla,bojím se nějakého zánětu,děkuji moc za doplňující odpověď, Ivana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Ivano! Syna nekojte, ale odstříkávejte z obou prsů. Přikládání dítěte k prsu stimuluje tvorbu mléka. Dostinex hormonálně brání signálu "tvořit mléko" z mozku (hormon prolaktin). Odstříkané mléko však dítěti můžete podat. Při odsávání nebo odstříkávání mléka z Vašich prsou se řiďte svým pocitem, neměla byste mít pocity plnosti, napětí, tím méně boule a bolest. Nebojte se, laktace ustane a budete mít brzy klid. Pomohl by trochu manžel tím, že by častěji pohlídal a nakrmil dítě?

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Pravidelné říhání Chtěla bych se zeptat, už cca 10 let trpím něčím neobvyklým...
  • Mandlové čepy Potřebovala bych poradit co to může být, přítel se mi přiznal že...
  • Diskopatie páteře Moc prosím o radu, jak se zbavit bolestí krční páteře,popř...
  • Zrychlený tep, slabý puls Ráda bych se zeptala na jeden problém, který mě už...
  • Hpv vir u muže Před 8 dny jsem podstoupila konizaci děložního čípku.HSIL III...
  • Svrab Asi týden jsem měla na kůži svědivé pupínky, na kožím mi paní doktorka...
 
Naposledy čtené: