Zátěž achillovy šlachy 8 týdnů po sešití

Dobrý den. Mám 8 týdnů od úplného utržení achillovky, ortézu Vacoped mě vyměnili za modrou ortézu OR. Můžu už chodit bez berlí, chodím i na rehabilitace. Může se se šlachou ještě něco stát??

Odpověď odborníka:

Němělo by se šlaše stát nic, ale samozřejmě zálěží na typu přerušení, místu přerušení, kvalitě tkáně šlachy, kvalitě sešití, kvalitě materiálu, na typu cvičení i zatěžování, náročnosti požadavků na šlachu. Po 8 týdnech by patrně bylo možno chodit bez berlí, ale opravdu plná zátěž po 3 měsících. Tedy odlehčení ještě doporučuji zvláště při chůzi mimo byt.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: