Zatížení po natrženém prsním svalu

Dobrý den, v listopadu minulého roku jsem si při cvičení natrhl prsní sval. Po vyšetření na chirurgické ambulaci mi byl doporučen klid a aplikace protizánětlivého krému - na jméno si již nepamatuji. Po zruba 6 týdnech jsem začal rehabilitovat. Vyjádření rehabilitačního specialisty po 2 týdenní rehabilitaci bylo, že mám rozsah pohybu plný. Při zatížení pociťuji tah v oblasti pod bicepsem - jako by se úpon výrazně zkrátil (šlacha je napnutá jako struna). Chtěl jsem se zeptat na dvě otázky. Míra zatížení po takovémto traumatu a zda hrozí další zranění v případě dostatečného zahřátí/rozcvičení. Na co si dát pozor? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Zásadou je vždy pozvolné zvyšování rozsahu hybnosti, bránění se krajním pohybům. Případné postižení svalu a upřesnění diagnozy je možné vždy sonografickým vyšetřením, vyšetřením diagnostickým ultrazvukem. Jinak dle doporučení rehabilitačního lékaře nebo fyzioterapeuta.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: