Zatoulaný tampon

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak poznám, že mi do dělohy zabloudil tampon (vím, že je to nepravděpodobné, ale u mě existuje možnost, že jsem si ho tem zatlačila jiným tamponem). V prvních deseti centimetrech pochvy určitě není, dále to není v mé moci prozkoumat. Jsem bohužel v zahraničí a nerada bych zde chodila k cizímu gynekologovi. Četla jsem o zánětu dělohy v důsledku jeho nepravděpodobného "zabloudění". Po jak dlouhé době se zánět projeví, jak se léčí a může mít nějaké trvalé následky? Jak se pak odstraňuje tampon z dělohy? Mám teď někdy mírné bolesti břicha, ale třeba sem si to jen vsugerovala... moc děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Eliško, zní to velmi nepravděpodobně - děložní hrdlo je opravdu velmi úzké a těžko si lze představit, že by jím prošel tampon, navíc nasáklý a zvětšený. Jiná možnost, než vyšetření ultrazvukem ale ve vašem případě není. Pokud se cizí těleso dostane do dělohy, pravděpodobně vyvolá velký zánět s bolestí břicha a horečkou - léčba je v odstranění takového tělesa (podle charakteru lze i zpět přes děložní hrdlo) a podání antibiotik. Zdůrazňuji, že ve Vašem případě jde opravdu jen o teoretickou možnost.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: