Zatvrdlina na krku

Dobrý den. Před cca 13 lety jsem náhodně objevila zboku na krku malou zatvrdlinu. Měla jsem tehdy zrovna i menší zranění na krku a poblíž toho místa modřinu (tak jsem vlastně i onen útvar objevila, jinak bych si ho asi ani nevšimla). Nepřikládala jsem tomu velký význam a vzhledem k tomu, že jsem neměla žádné obtíže, na celou záležitost jsem časem zapomněla. Letos jsem shodou okolností zjistila, že boulička je na krku stále. Zdá se, že se nijak nezvětšila, je ostře ohraničená, uložená těsně pod kůží, vlevo pár centimetrů nad klíční kostí, na kůži není na pohled nic patrné. Má smysl po těch letech tuto záležitost nějak řešit, případně mohlo by se jednat o potenciální nebezpečí?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud máte zatvrdlinku 13 let stejnou, beze změny velikosti, tvaru či konzistence, nemusí Vás nijak znepokojovat! Myslím si, že nepředstavuje ani riziko do budoucna.

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: