Zatvrdlina v prsu

Dobrý den, Před 4 měsíci jsem byla na mammografu s biopsií podezřelého nálezu /2mm/v pravém prsu pod dvorcem. Vše bylo v pořádku - nález benigní. Jinak cysty do vel. 30 mm v obou prsech. Včera jsem si nahmatala zboku zatvrdlinu v tom stejném prsu ze kt. brána biopsie o velikosti švestky. Nutno podotknout, že v lednu mi byl diagnostikován nádor žaludku GIST s metastázou v játrech. Zatím bioléčba event. operace tumoru stanovena na konec měsíce. Mezitím jsem absolvovala spoustu biopsií /endo - sono / ale vše se točilo jen kolem GISTu v část. sedaci nedařilo se histologicky zhodnotit - a v lednu vysadila antikoncepci kterou jsem brala cca 8 let. Před měsícem jsem 100% ještě žádný nález v prsu neregistrovala. Mám se znepokojovat a absolvovat opět mammogaf po 4 měsících? Místo není bolestivé ale velmi dobře hmatatelné. Podle obvodní lékařky se nemám znepokojovat, jde možná o zánět - i když nebolestivý. Je mi 42 jsem bezdětná a mám údajně velice tuhé mléčné žlázy....Rakovinu prsu mám ale v rodinné anamnéze. ..... Děkuji za názor.

Odpověď odborníka:

milá Simono, já své pacientky vždycky nutím, ať raději přijdou 10xzbytečně než jednou pozdě. Gynekolog nebo praktik nechť Vám vystaví žádanku na sono, nebo ji získejte sectou mamologické poradny. V mamocentru nález zkontrolují ultrazvukem, pokud se jim nebude zdát,doplní potřebné. Držím palce, at je to v pořádku!

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bechtěrevova nemoc
Články: Bechtěrevova nemoc
Bechtěrevova choroba neboli...
Rakovina plic a CHOPN: rozdílné choroby se stejnými příznaky
Články: Rakovina plic a CHOPN: rozdílné choroby se stejnými příznaky
Plicní nádory jsou smutným...
Vysoký nitrooční tlak nemusí znamenat zelený zákal
Články: Vysoký nitrooční tlak nemusí znamenat zelený zákal
Přestože vysoký nitrooční...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Roupy
Články: Roupy
Roupy, oxyuriáza neboli...
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Deset příčin chronického průjmu, které nesouvisí s infekcí
Články: Deset příčin chronického průjmu, které nesouvisí s infekcí
Průjem máme párkrát do roka...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: