Zavádění gelu před cytologii

Dobrý den pane doktore. Nedávno jsem se na vás obracela s gyn. Potížemi. Za Vaši odpověď vám moc děkuji, nicméně mám na vás ještě jeden dotaz. Jak už jsem psala minule, jsem v zahraničí pracovně, v EU. Bohužel me pálení mě tady v Anglii dohnalo k doktorovi. Paní doktorka mi udělala screening, stery z úst a odebrala mi krev. Kvůli mým problémům jsem si ale den před cytologii zavedla gel Balance activ, který jsem si zakoupila v lékárně proti bakteriální vaginoze. Paní doktorce jsem informaci sdělila, ta na ni ale nijak nereagovala a cytologii udělala. Poté mi sdělila, že je vše v pořádku, doporučila mi nějaké prevence a za týden si mám zavolat pro výsledky steru. Slyšela jsem ale, že před cytologii se nemá nic zavádět. Byl tento postup správný? A neovlivní to mé výsledky? Děkuji za Vaši odpověď

Odpověď odborníka:

ano postup byl ok, výsledek cytologie bych považoval za validní vzhledem k nabídce co si pacientky mohou koupit v lekárně za lektvary platí, že nejobjektivnější vyšetření je poté co se do pochvy nic 24hod nevkládá a není nechráněný styk s ejakulací do pochvy

MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA
MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Medic Centre s.r.o.,
Gynekologicko porodnická klinika 1. LF UK a Nemocnice Na Bulovce

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: