Závislost na lécích? trpím silnou úzkostí a strachem

Dobry den,jsem už úplně v koncích,asi před pěti lety jsem přestala kojit staršího syna kojila jsem dva roky!Pak najednou z ničeho nic jsem nemohla usnout,nespala jsem celou noc.Druhy den ráno nastala nescopnost myslet,uzkosti,potíže s mluvením srach z lidí atd...takhla to travalo asi dvakrát tydně.Tak hle jsem to vydržela asi tři roky.Hrůza nemůžete si ni naplánovát.Pak jsem porodila ml.syna tři dny po porodu jsem nespala,hrůza jak na dojezdu,tak jsem to kvůli kojení vydržela ještě další rok.Potom jsem si došla k psichyatrovi napsal mi různá antidepresíva,neuroli,lexauriny,nic mně nevyhovovalo měla jsem ještě větší úzkozti.Pak mě napsala rovitril ten byl konečně super beru ho2 roky v kuse 2mg ted 1 m deně,ale těd už mi je zase dost špatně nemůži mezi lidi!A když si nevemu HRUZA.Už nevím jak dál!Poradte mi prosím.Co jsem to měla za nemoc?A ted už jsem asi závislá,že?Co s tím,chci se toho konečně zbavit anevím jak.Moc děkuju za odpověd Brigita

Odpověď odborníka:

Dobrý den, úzkostné poruchy bohužel dokáží trápit člověka dlouhá léta, ale na druhou stranu mohou i náhle odeznít. Existuje jich více druhů, přesnou diagnózu Vám sdělí Váš psychiatr. Pokud nyní léky přestávají zabírat, informujte ho o tom, aby mohl změnit léčbu a Vy jste neměla takové obtíže. O závislost na lécích, zejména pokud užíváte Rivotril, se s největší pravděpodobností nejedná, léky spíše zkrátka potřebujete. Kromě užívání léků by mohl pomoci psycholog nebo psychoterapeut -existují různé typy psychoterapie včetně terapie úzkosti.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: