Zavody s atb

Dobrý den, chci se zeptat zda by mohla dcera 7let v patek na zavody s moderní gymnastikou když bere ATB Ospen 500, které dobere v nedeli?? Je to jediny zavod které letos má a nechce o nej prijit. Je bezhorecnata, živa, jen si stěžovala na bolest v krku která už take neni. Pi. Doktorka myslela že je to viróza ale vyter z krku ukazal anginu takže nemoc byla zalecena asi v úplném zacatku. Dekuji Alena

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Aleno. Onemocnění, ať už virové nebo bakteriální, není časově omezeno jen na dobu braní léků, nelze říct "dobral jsem antibiotika, takže jsem zdráv". Součástí léčebného plánu je i dostatečná rekonvalescence, kdy necháme imunitní systém, aby se dostal zase do stejného stavu jako před nemocí. A to chce čas a klid, nejméně týden poté, co se pacient cítí zdráv. Fyzická aktivita, nadto závody, jsou nežádoucí zátěž, kdy existuje velké riziko, že se nemoc nedoléčí. Takže zvažte, zda dceru na závody pustíte, lékařské doporučení ale nedostanete. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: