Závratě

Mám problém s motáním hlavy. Je mi 24 let, kuřák, alkohol jen občas. Dříve sem trpěl attackou. Závratě, necítil jsem se svůj, motání hlavy, návaly horka, nevolnost. Byl jsem na pár vyšetřeních, bez nálezu. Lékař mi tedy předepsal lehká antidepresiva-MAGRILAN. Užíval jsem je po dobu půl roku a všechny přiznaky ustáli a citil jsem se opět zdravě. Viz. před léčbou mé příznaky trvali rok. Nyní tedy k věci. Od minulého týdne 22.7.2016-pátek se mi v podvečerních hodinách začala motat hlava. Motání ustálo až ve večernich hodinách, další den v přibližně ten samý čas se motání navrátilo, nyní i se zvracením. Nadcházející den, neděle byl v pořádku, necítil jsem se dobře, ale motání hlavy nebylo nijak závratné a mohl jsem normálně fungovat, pondělí bylo též v pořádku, necítil jsem se úplně v pořádku, ale dalo se to normálně zvládnout. Ale dnes 26.7.2016 v uterý ráno jsme s přítelkyní meli jet k lékaři, vstávali jsme ráno 6:00 hod. Od samého rána se mi motá hlava, musím se stále o něco opírat, abych neupadl. Ráno jsem též zvracel a šel jsi opět lehnout, jelikož bych takto nikam nedošel a v žádném připadě bych nemohl řídit auto. Doslova jsem se s těží udržel na nohou. Motání trvá až do odpoledních hodin a stále neustalo. Mohl/a by ste mi poradit co by stávající příznaky mohlo vyvolávat? Jen ještě pro upřesnění, napadlo mi, jelikož jsme byli minulý týden na přehradě se vykoupat, jestli to nemuže být zánět ucha, ale bolesti nebo špatný sluch nepociťuji, dále v pátek v ranní hodinách jsme jeli na chalupu a štipla mě do zátilku vosa, a tudíž den se mi v podvečerních hodinách začala poprvé motat hlava. Napadlo mi jestli to nemůže být nějaká alergická reakce, ačkoliv mi alergie na nic nebyla prokázána a nebo spíš infekce. Tlak mám v pořádku, ani vysoký, ani nízky, ideální. Do pátku jsem se cítil zdráv bez jakýkoliv problémů. Tekutin denně vypiji dost. Děkuji Vám za jakoukoliv radu.

Odpověď odborníka:

Závratě mohou mít mnoho příčin: oční,ušní,nízký či naopak vysoký tlak,od krční pateře,nedostatečné zavodnění,po oslunění.dle Vašeho popisu bych typovala nejspíše problémy od pateře.Infekce by měla být provázena horečkami či alespoń zvýšenou teplotou ,rovněž bolestmi hlavy nebo při ušní infekci v uchu.neskákal jste náhodou do vody po hlavě??-pak by bylo potřeba vyšetření chirurgem. V žádném případě nesedejte za volant,k lékaře se nechte dovést.

MUDr. Marie Vaňačová
MUDr. Marie Vaňačová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Soukromá ordinace praktického lékaře pro dospělé, Tábor

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jíte v noci? Možná trpíte syndromem nočního přejídání
Články: Jíte v noci? Možná trpíte syndromem nočního přejídání
Trávíte v nočních hodinách...
Bolest břicha po jídle? Na vině může být slinivka!
Články: Bolest břicha po jídle? Na vině může být slinivka!
Běžné zažívací obtíže lidé...
Jak vyzrát na gynekologické záněty
Články: Jak vyzrát na gynekologické záněty
Infekce a záněty ženských...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Články: Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Z bezvědomí vás vytrhne...
Jak bojovat s menstruačními křečemi?
Články: Jak bojovat s menstruačními křečemi?
Bolesti při menstruaci zná...
Alergie může mít podobné příznaky jako nachlazení
Články: Alergie může mít podobné příznaky jako nachlazení
Přichází jaro a s ním...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Je libo drogu? Přes internet to jde i s donáškou až do domu
Močové kameny
Články: Močové kameny
Močové kameny, urolitiáza...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: