Závratě

Dobrý den, již 14 dní mě trápí závratě, které trvají každý den a celý den. Nejhorší to je po ránu (občas, když jsem se v noci převalila, tak mě to probudilo) a když si lehnu a změním polohu hlavy. Občas mi je i z toho nevolno, píská mi v uších a někdy mám pocit, že to se mnou "sekne". Je mi 20 let. V rodině (babička, taťka a já) máme zvýšené riziko trombózy. Maminka má už pátým rokem RS. Byla jsem na ortopedii, neurologii u obvodního lékaře a dnes i na masáži. Mám trochu nízký tlak, ale prý nic hrozného, že při sedavém zamestnání a koukání do PC to je normální. Krev mám v normě. Na RTG mi zjistili, že prý mám páteř trochu podrážděnou a vzpřímenou. Dostala jsem prášky Mydocalm, který můj stav mnohem zhoršily, tak jsem je po 3 dnech vysadila. Teď mám předepsané léky Vertimed na motání hlavy. Ještě jsem je brát nezačala, mám strach, co to se mnou zase udělá. :D Masérka mi řekla, že mi uvolnila záda i krční páteř a narovnala mi záda. A že si myslí, že to je od močového měchýře a doporučila mi přírodní kapičky - něco jako přírodní antibiotika (teď si bohužel nevzpomenu na název) a že mám hodně pít a mělo by se to zlepšit. Chtěla jsem se zeptat, zda si myslíte, že by to vážně mohlo být od močového měchýře? A jestli neexistuje třeba něco jako záněť, který není cítit? :) A nebo jestli nevíte, co by to mohlo být, podle toho, co jsem popsala. Žádný doktor mi není schopen pořádně říct, co mi vlastně je a co s tím mám dělat. Nechci do sebe cpát nějaké prášky, většinou to jen zhorší. Ještě jsem se chtěla zeptat, zda mám nárok na vyšetření CT hlavy? Jelikož mi přijde zvláštní, že mě tam doktor neposlal. Neurolog mi řekl, že pokud se to nezlepší, tak by mi udělali lumbální punkci, aby se vyloučila možnost RS. Jenže je to dost nepravděpodobné, když to není dědičné a nechce se mi "zbytečně" takový zákrok podstupovat. A těhotná nejsem. :D Moc Vám předem děkuji za Váš čas a za Vaši odpověď. Přeji Vám hezký den, Lucka.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, závratě od močového měchýře se mi pravděpodobné nezdají. Byla jste na ušním? pro ušní příčinu svědčí závratě, chvilkové, které se objevují v určité poloze - většinou při ležení na jednom boku, po chvíli vždy ustupují. Svědčilo by pro to i pískání v uších. Na CT mozku neexistuje nárok. Záleží na tom, jaké máte potíže, jaký je neurologický nález apod. na závratích se může podílet i nízký tlak, je nutné pít dostatek tekutin.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: