Závratě, brnění rukou, únava, nadměrné pocení, návaly do hlavy

Dobrý den, chci poprosit o Váš názor, co by mohlo být příčinou mých potíží. Je mi 32 let. Nemohlo jít o tetanii nebo o přepracování (mám náročné zaměstnání) nebo zánět nervů nebo tyhle všechny problémy mohla způsobit krční páteř? Také přiznávám strach z ALS. Doposud mi lékaři nedali odpověď. Myslíte, že se nemusím obávat vážné nemoci, když se cítím teď téměř v pořádku? Mé příznaky byly takovéto: konec března - týden občas malá nestabilita, nejistota v prostoru (to samé již podzim 2013), udělalo se mi jednou špatně (na omdlení). duben - začátek dubna 3 dny pracovní neschopnost doma - zvracení 1 den, strašné závratě, nestabilita, pád v koupelně, poté 5 dnů hospitalizace na neurologii - strašné závratě, nestabilita (neschopnost chodit i sama po chodbě v nemocnici, jen pomalu s doprovodem), velmi nepříjemné pocity závratí při jízdě autem, intenzivní návaly do zadní části hlavy (pocity na zkolabování), zablokovaný krk (ztuhlé svaly, špatně jsem si před hospitalizací hnula krkem), hypokalemie, nadměrné pocení dlaní a chodidel (při obléknutí ponožek za chvilku mokré) i přesto že nohy byly studené, těžké nohy, závratě pokračovaly celý měsíc, neschopnost chodit venku sama, i pomalá chůze s doprovodem velmi náročná, ujití krátkých tras, občas jsem se cítila tak že už dál opravdu jít nemůžu - že mě nohy neunesou, špatně jsem viděla (mimojiné špatná orientace v prostoru, také problémy při koordinaci pohybu a otáčení hlavy, občas dvojité vidění), pocity na zkolabování - při častých návalech do zadní části hlavy, MRI mozku v pořádku. květen - zmírňování závratí, ale i tak neschopnost a nejistota jít ven sama, hypokalemie, mnohokrát brnění (mravenčení) prstů a dlaní rukou intenzivní - v tu dobu neschopnost soustředit se na něco jiného, ráno ztuhlé prsty na rukách, pár dnů brnění levé paže, jednou bolest (křeč) pravé paže, jednou křeč levého lýtka, bolesti a tuhnutí krku až do ramen, ráno jsem byla neodpočinutá a strašně unavená, pocit velmi těžkých rukou a nohou (velká námaha např. učesat se, zvednout ruce nad hlavu, udělat pár kroků), po krátké nenamáhavé činnosti velká únava, špatně jsem viděla a také přecitlivělost na světlo, vyčerpání, párkrát cukání pravého koutku, v noci několikrát odkrvení a mrtvění rukou, nadměrné pocení rukou a chodidel, chvíli mi bylo teplo chvíli zima (teplota ne), velmi nepříjemné závrativé pocity při jízdě autem, některé dny mravenčení celého těla, neklid, nervozita, občas se mi špatně dýchalo, přidala se nespavost, v noci několikrát nadměrné pocení (mokré pyžamo) a mravenčení celého těla, svalová slabost nohou a rukou (hlavně prstů rukou, dlaní a předloktí), neobratné prsty na rukách i menší síla v nich (problémy při jezení příborem, psaní na počítači), občas nevolnost a nechutenství, bolesti zad, špatně jsem cítila ruce a nohy (jako kdyby nebyly moje, cítila jsem je jen částečně), celkově jsem se cítila velice špatně, mnohokrát jsem měla pocit na zkolabování, jednou jsem jela i záchrankou do nemocnice jak mi bylo špatně a měla jsem velice nepříjemné návaly do zadní části hlavy (při nich neschopnost soustředění). červen - velké zlepšení nestability - sama chodím již normálně venku, ještě ne 100% jistota, krevní testy - vše v pořádku, jen B-Neutrofily mimo mez vyšší a B-Lymfocyty nižší (to samé při hospitalizaci v dubnu ještě ve větší míře mimo mez). červenec - rehabilitace krční páteře, občas závrať při rychlejší změně polohy, sama chodím již normálně venku, jízda na kole, badminton, EMG v pořádku, klinické neurologické vyšetření v normě, téměř nepociťuji svalovou slabost na nohách a rukách. srpen - jízda na in-line - jen trochu horší pravá noha, revmatologické krevní testy v pořádku, občas ráno ztuhlé prsty na rukou, klinické neurologické vyšetření v pořádku (živější reflexy na rukách). září - nástup do práce. Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den,paní Šárko, dle Vámi popsané anamnézy s největší pravděpodobností u Vás proběhlo akutní infekční onemocnění spojené s blokací krční pateře.O proběhlé infekci svědčí Vámi popsané zm ěny v krev.obraze,všechna ostatní labor.vyš.,MRI,EMG,vyš.neurol.a revmatol.byla bez patologie.Nepsala jste nic o Vašem krevním tlaku,ale zřejmě je v pořádku.Jistě jste byla vyšetřena též očním specialistou. Máte-li zaměstnání s jednostrannou zátěží-např.administr.práce,s PC ap.,doporučuji Vám pravidelné cvičení,nejlépe s odb.RHB pracovníkem. Při opakování obtíží samozřejmě kontaktujte svého prakt.lékaře,ale to Vám určitě bylo doporučeno. S pozdravem Marie Vaňačová

MUDr. Marie Vaňačová
MUDr. Marie Vaňačová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Soukromá ordinace praktického lékaře pro dospělé, Tábor

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: