Závratě, brnění rukou, únava, nadměrné pocení, těžké nohy a ruce, návaly do hlavy

Dobrý den, chci poprosit o Váš názor, co by mohlo být příčinou mých potíží. Je mi 32 let a do letošního jara jsem byla zdravá, neměla jsem žádné zdravotní potíže. Nemohlo jít o přepracování (mám náročné zaměstnání) nebo tyhle všechny problémy mohla způsobit krční páteř nebo mohlo jít o nějakou neuroinfekci nebo o něco úplně jiného? Také přiznávám strach z ALS. Doposud mi lékaři nedali odpověď. Myslíte, že se nemusím obávat vážné nemoci, když se cítím teď téměř v pořádku? Mé příznaky byly takovéto: konec března - týden občas malá nestabilita, nejistota v prostoru (to samé již podzim 2013), udělalo se mi jednou špatně (na omdlení). duben - začátek dubna 3 dny pracovní neschopnost doma - zvracení 1 den, strašné závratě, nestabilita, pád v koupelně, poté 5 dnů hospitalizace na neurologii - strašné závratě, nestabilita (neschopnost chodit i sama po chodbě v nemocnici, jen pomalu s doprovodem), intenzivní návaly do zadní části hlavy (pocity na zkolabování), zablokovaný krk (ztuhlé svaly, špatně jsem si před hospitalizací hnula krkem), hypokalemie, nadměrné pocení dlaní a chodidel (při obléknutí ponožek za chvilku mokré) i přesto že nohy byly studené, těžké nohy, závratě pokračovaly celý měsíc, neschopnost chodit venku sama, i pomalá chůze s doprovodem velmi náročná, ujití krátkých tras, občas jsem se cítila tak že už dál opravdu jít nemůžu - že mě nohy neunesou, špatně jsem viděla (mimojiné špatná orientace v prostoru, také problémy při koordinaci pohybu a otáčení hlavy, občas dvojité vidění), nemožnost ohnout se a předklonit hlavu, velmi nepříjemné pocity závratí při jízdě autem, pocity na zkolabování - při častých návalech do zadní části hlavy, MRI mozku v pořádku, jednou jsem jela i záchrankou do nemocnice jak mi bylo špatně a měla jsem velice nepříjemné návaly do zadní části hlavy květen - zmírňování závratí, ale i tak neschopnost a nejistota jít ven sama, hypokalemie, mnohokrát brnění (mravenčení) prstů a dlaní rukou intenzivní - v tu dobu neschopnost soustředit se na něco jiného, ráno ztuhlé prsty na rukách, pár dnů brnění levé paže, jednou bolest (křeč) pravé paže, jednou křeč levého lýtka, bolesti a tuhnutí krku až do ramen, ráno jsem byla neodpočinutá a strašně unavená, pocit velmi těžkých rukou a nohou (velká námaha např. učesat se, zvednout ruce nad hlavu, udělat pár kroků), po krátké nenamáhavé činnosti velká únava, špatně jsem viděla a také přecitlivělost na světlo, vyčerpání, párkrát cukání pravého koutku, v noci několikrát odkrvení a mrtvění rukou, nadměrné pocení rukou a chodidel, chvíli mi bylo teplo chvíli zima (teplota ne), velmi nepříjemné závrativé pocity při jízdě autem, některé dny mravenčení celého těla, neklid, nervozita, občas se mi špatně dýchalo, přidala se nespavost, v noci několikrát nadměrné pocení (mokré pyžamo) a mravenčení celého těla, tlak a zaléhání v pravém uchu, svalová slabost nohou a rukou (hlavně prstů rukou, dlaní a předloktí), neobratné prsty na rukách i menší síla v nich (problémy při jezení příborem, psaní na počítači), občas nevolnost a nechutenství, bolesti zad, špatně jsem cítila ruce a nohy (jako kdyby nebyly moje, cítila jsem je jen částečně), celkově jsem se cítila velice špatně, mnohokrát jsem měla pocit na zkolabování červen - velké zlepšení nestability - sama chodím již normálně venku, ještě ne 100% jistota, krevní testy - vše v pořádku, jen B-Neutrofily mimo mez vyšší a B-Lymfocyty nižší (to samé při hospitalizaci v dubnu ještě ve větší míře mimo mez). červenec - rehabilitace krční páteře, občas závrať při rychlejší změně polohy, sama chodím již normálně venku, jízda na kole, badminton, EMG v pořádku, klinické neurologické vyšetření v normě, téměř nepociťuji svalovou slabost na nohách a rukách. srpen - jízda na in-line - jen trochu horší pravá noha, revmatologické krevní testy v pořádku, občas ráno ztuhlé prsty na rukou, klinické neurologické vyšetření v pořádku (živější reflexy na rukách). září - nástup do práce.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, z Vámi popisovaných obtíží i dle výsledků provedených vyšetření se dá usuzovat, že se jednalo o přechodnou poruchu nervového systému, bohužel příčina se nedá jednoznačně určit. Mohlo by se jednat opravdu o lehčí formu nějaké nejspíše virové neuroinfekce, event. reakce nervového systému na nějakou virosu Toto s odstupem již nelze jednoznačně potvrdit. Mohlo by se však jednat o i potíže vyvolané zvýšenou zátěží, stresem. Vzhledem k negativním výsledkům vyšetření - MRI, EMG, i tomu, že potíže spontánně odezněly, lze soudit, že se nejedná o nějaké nadále probíhající onemocnění, rozhodně se nejedná o ALS. s pozdravem dr. Paseková

MUDr. Eva Paseková
MUDr. Eva Paseková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: NEUROLOGIE - EEG s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x