Závratě,ospalost,otupělost

Problém,který mě trápí, mám už cca 3 roky v tak velké míře. Každodenně se cítím,jako bych brala nějaké utlumující léky,jsem jako mimo realitu,mívám časté závratě.U neurologa jsem byla,na EEG mám zaznamenané občasné deltha a gama vlny bez epi,nicméně magnetická rezonance mozku je zcela v pořádku,proto dele neurologa ok. Mám 2 malé děti a těžko se mi normálně funguje s neustálým pocitem slabosti,těžké únavy a závratí.Zoušela jsem už všemožné....detox u specialistů ( kde mi bylo řečeno, že můj nervový systém a mozek osidlují parazité,ebv viry,chlamydie....),jsem akorát o několik tisíc kč lehčí,nicméně líp se necítím. Zkoušela jsem piracetam, gingo bilobu,vitamíny b, hořčík a nyní dle recenzí užívám doplněk stravy acutil.Je možné,že mé problémy jsou psychického rázu? Dlouho zvažuju návštěvu psychiatra.Je totiž pravda, že mé potíže se zhoršily po narození druhého dítěte (starší měla 15 měsíců,kdy se nám o téměř 3 měsíce dřív narodil mladší, z neznámých důvodů).Krevní obraz mám až na zvýšený billirubin ( a náhodně zjištěné prodělané mononukleoze) v pořádku. Děkuju za Váš názor, nevím si rady.

Odpověď odborníka:

Paní Danuše. Lidský organismus reaguje na jakoukoliv skutečnost celostně- v rovině tělesna i psychiky. Proto i za Vašimi obtížemi může být porucha mozkových přenašečů. K návštěvě ambulance psychiatra nepotřebujete doporučení, ale spolupráce specialisty s lékaři, kteří Vás dosud ošetřovali, by byla velmi smysluplná.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: