Závratě, točení hlavy

Brzy mi bude 22 let. 10 dní jsem teď užíval antidepresiva, ale je mi po nich zle - šílené úzkosti, zimnice, nízký pulz. Ale kvůli tomu nepíšu, již delší dobu asi tak 4 měsíce pozoruji u sebe závratě, točení hlavy. Osobně si myslím, že je to od krční páteře - cítím jakoby tahání svalů a páteře v oblasti páteře od lopatek výš - až ke spánkům. Při určitém pohybu mi v krční páteři jakoby křupne, při krouživém pohybu křupe také. Při pouhém pohybu očí to nemám. Jakmile změním polohu hlavy - nastoupí to. Už 2-3 roky zpět trávím většinu dne skloněný za PC nebo mobilem. I doma chodím s předkloněnou hlavou, jakoby se mi až dělal hrb na zádech.Občas slabě pobolíbá páteř na úrovni lopatek když jakoby tlačím ruce do zadu a hrudník dopředu. Jinak žádné bolesti krku ani hlavy. Halucinace, nic takového. Občas když ležím na normálním polštáři, cítím jakoby svaly zezadu na krku byly neustále v napětí a neustále mě nutí pohnout hlavou. Koupil jsem si anatomický polštář. Chtěl jsem se tedy zeptat - protože jsem úzkostlivější, jestli je možné aby to bylo od krční páteře a ne nedej bože nádor mozku? Krevní tlak mam okolo 120-140 / 75 - 87. Puls je v rozmezí 60 - 85 v klidu. Je také normální, že když jsem třeba večer unavený, tak klesne puls na 55? Občas když rovně ležím mne občas bolí takový ten oblouk na páteři ve spodní části, nebo když se protahuji, cítím jakési křupání - nebolestivé na různých místech páteře. Děkuji, Jiří

Odpověď odborníka:

Jiří,
vzhledem k potížím, které popisujete, bych se také přikláněl k diagnoze přetížení krční páteře a svalové blokádě, tomu odpovídají i údaje o křupání páteře při pohybu a celkově vašemu vadnému držení těla. Doporučil bych vám návštěvu praktického lékaře, ten vyšetřením může rozpoznat blokádu na úrovni krční a hrudní páteře a další patologie v úrovni krku a odeslat vás k rehabilitačnímu vyšetření, kde vám ukážou cviky a doporučí procedury, které váš stav zlepší. Nádoru na mozku bych se neobával, příznaky většinou vypadají poněkud jinak. A co se týká poklesu pulzu večer, tak to je naprosto normální jev, kdy se tělo připravuje na spánek a regeneraci. Více sportujte a hýbejte se a uvidíte, že to na váš celkový zdravotní stav bude mít velmi dobrý efekt
S pozdravem

MUDr. Jiří Martinů
MUDr. Jiří Martinů

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: